Woonplan:
Project Satch

49 Appartementen

2021 Oplevering

Project Satch

De naam van het project is afgeleid van: Louis Daniel Armstrong (New Orleans, 4 augustus 1901 – New York, 6 juli 1971) was een Amerikaans jazztrompettist, zanger, acteur en entertainer.

Zijn bijnaam was Satchmo of Satch, een afkorting voor Satchelmouth (buidelmond). Hij was ook bekend als Dippermouth, net als Satchmo een referentie aan zijn grote mond.

Algemeen

Het wordt een vriendelijk verblijfsgebied met veel groen

Dankzij de inspanningen van de gemeente Almere en de bouw creativiteit van een aantal ondernemers verandert de Almeerse Muziekwijk in hoog tempo. Bestaande kantoorcomplexen worden getransformeerd naar moderne woongebouwen. Het wordt een vriendelijk verblijfsgebied met veel groen.

Het woonplan van myb. projectontwikkeling voor de Louis Armstrongweg 2-16 laat zien hoe een transformatie er optimaal uit kan zien. Er worden 49 appartementen gerealiseerd voor verschillende doelgroepen. Daarbij is goed nagedacht over het milieu vriendelijk bouwen van een duurzaam gebouw.

Circulair bouwen is goed voor het milieu. Van het gebouw worden verschillende bestaande elementen die nog goed zijn opnieuw gebruikt of intact gelaten. Zo worden bouw en grondstoffen gespaard en het milieu niet opnieuw belast.  Het gebouw zal hoogwaardig en gas-loos worden opgeleverd met een energie A-label.  Verder is het aangesloten op stadsverwarming, wordt luchtbehandeling met warmte-terugwinning aangebracht evenals energiezuinige LED-verlichting met op het dak zonnepanelen die zorgen voor duurzame energie opwekking.

Met de gemeente zijn afspraken gemaakt om een groot gedeelte van de appartementen betaalbaar te houden. Louis Armstrong had vanwege zijn “grote mond” waar hij trots op was de bijnaam “satch”. Wij zijn trots op ons project en hebben mede als ode aan Louis Armstrong het project met de naam “SATCH” gedoopt!

De locatie

Het gebouw

Het nieuwe gebouw dat deels binnen de bestaande betonconstructie verreist zal niet hoger of breder worden. Het kan wat dat betreft niet voor overlast zorgen voor omwonenden door het belemmeren van uitzicht. Het volume van het gebouw blijft ongeveer gelijk.

Het zal ruimte bieden aan een 49 tal appartementen voor verschillende doelgroepen. Er zal ook een commerciële ruimte komen op de hoek van het gebouw dat dienstbaar zal zijn aan de omgeving. Het gebouw zal parkeerplaatsen en een fietsenstalling op eigen terrein hebben.

Gevels:
De appartementen krijgen balkons aan de gevels voor een prettige en open leefomgeving. Een impressie daarvan kunt u zien op de gevelconcept tekeningen. Tevens zullen er trappenhuizen worden aangebracht. Het gebouw zal portieken krijgen vanwaar uit de appartementen bereikt kunnen worden. Daarom hoeven er aan de buitenzijde geen galerijen te worden aangebracht en krijgt het gebouw aan de buitengevel een rustige uitstraling.

Woningen

Op de plattegronden kunt u per etage zien welke woningtypen worden aangeboden. De appartementen variëren in grootte van 40 m2 tot en met 95 m2.

Plattegrond 1

Plattegrond 2

Plattegrond 3

Plattegrond 4

Planning

De planning van het project ziet er als volgt uit

Tot 05-06 Bewonersinformatie en presentatie voorlopig ontwerp
Eind mei. Indiening omgevingsvergunning door de architect en het ontwerpteam.
Juni en juli Behandeling omgevingsvergunning door de gemeente.
Juli en Augustus Bouwvoorbereiding door de aannemer
September 2020 Start bouw.
Maart 2021 Oplevering van de woningen.