Strategische samenwerking met beursgenoteerde Atenor N.V.

myb. is samen met Ten Brinke Vastgoedontwikkeling B.V. een strategische samenwerking aangegaan met Atenor N.V. voor de verdere gebiedsontwikkeling in Laakhavens Den Haag. Hiervoor is de vennootschap Laakhaven Verheeskade II B.V. opgericht.
Atenor is een aan de Euronext Brussel genoteerde Belgische ontwikkelaar actief in 9 Europese landen. Voor Atenor is dit het eerste project in Nederland.
myb. en Ten Brinke Vastgoedontwikkeling waren in het gebied Laakhavens te Den Haag reeds eigenaar van de gebouwen waarop na sloop het project The Stage (Oost en Westtoren) ontwikkeld wordt met een totaal BVO van circa 70.000 woningbouw.
In december 2020 heeft het nieuwe samenwerkingsverband diverse gebouwen verworven om de gebiedsontwikkeling verder uit te breiden.
Deze uitbreiding van het project tussen de Lulofs-, Lobattostraat en de Verheeskade omvat onder andere de afbraak van de naastliggende verouderde gebouwen en biedt vervolgens een extra ontwikkelpotentieel van meer dan 100.000 m² bovengronds bestaande uit een voornamelijk residentiële oppervlakte en een levendige plint met gemengde functies.
De gemeente Den Haag is bovendien verheugd dat het eindelijk mogelijk is om het gehele programma langs de Verheeskade te ontwikkelen conform de structuurvisie van de gemeente Den Haag voor het Central Innovation District.

Hierbij een link naar het persbericht van Atenor.